Kerékpár Hírek

Kerékpározás és az Apple Watch >

Ted
Ted
2020.10.22 18:50
Kerékpározás és az Apple Watch >

Biciklire fel! A watchOS 7 rendszerrel az Apple Watch kerékpáros útvonalterveket kínál, amelyekben a magasság változásait jelző térképeket, kerékpársávokat és forgalmas utakkal kapcsolatos információk találhatóak. Plusz a cellular, tehát az esimes változatnál már akár az iPhone-t is otthon lehet hagyni.

Apple Watch

Kerékpár

Apple watch os 7

Kerékpározás

Útvonaltervek kérése

 1. Nyissa meg a Térképek alkalmazást Apple Watch Térképek Alkalmazás az Apple Watchon.

 2. Görgessen a Kedvencek, az Útikalauzok és a Legutóbbiak részhez a Digital Crown elforgatásával.

 3. Koppintson egy bejegyzésre a gyalogos, autós, tömegközlekedési és biciklis útvonaltervek megjelenítéséhez.

  Megjegyzés: Nem mindegyik közlekedési mód érhető el az összes helyen.

 4. Koppintson egy közlekedési módra a javasolt útvonalak megtekintéséhez, majd koppintson egy útvonalra az utazás megkezdéséhez és az utazás áttekintő nézetének megjelenítéséhez, amely tartalmazza a kereszteződéseket, a kereszteződések közötti távolságokat és az utcaneveket.

  Tipp: Ha a Biciklizés lehetőséget választja, megtekintheti a magasságban bekövetkező változásokat az útvonalon. Koppintson a Továbbiak gomb gombra, amellyel kiderítheti az útvonalon előforduló utak típusát, például ki van-e alakítva kerékpársáv, az adott út egy főút vagy mellékút-e, vagy az adott úton le kell-e szállnia a kerékpárjáról és gyalogolnia kell-e.

  Miután elindul az első útszakaszon, az Apple Watch hangjelzésekkel és megbökésekkel tudatja, hogy mikor kell kanyarodnia. A mély hangot követő magas hang (tak-tik, tak-tik) azt jelenti, hogy jobbra kell fordulni a közeledő kereszteződésben; a mély hangot követő magas hang (tik-tak, tik-tak) balra kanyarodást jelez. Nem biztos benne, hogy felismeri majd célját? Amikor az utolsó útszakaszhoz ér, rezgést érez majd, és amikor célba ér, egy másikat.

  Az érkezés becsült időpontját a bal felső sarokban tekintheti meg.

  Ha a célhoz való megérkezés előtt szeretné befejezni az útvonaltervet, koppintson a < ikonra a kijelző bal felső részén, majd koppintson a Befejezés lehetőségre.