Kerékpár Hírek

Kerékpár Bemutató >

Kerékpár bemutató
Szűrés törlése
Ted
Ted
2021.03.25 17:00
Kerékpár Bemutató >

29er kerékpárok

29"-os (29er) hegyikerékpárok egy közkedvelt kategória a kerékpár kategóriában. A konstrukciójuk a 26 colos kerékpárokból indul ki, de 29 colos kerekekkel szerelik és a vázgeometriája is megváltozott. Ez a kategória új keletű jelenség a hegyikerékpárok között. Az előnyük a nagyobb terepbírás a kevésbé technikai terepen, a 29" kerekek nagyobb átmérője nagyobb lendületed ad a lejtőkön. férfi 29er kerékpárok »  női 29er kerékpárok »

A kerekek nagyobb átmérője nagyobb stabilitást biztosít. A standardok közé tartozik a teleszkópos villa és ennél a kategóriánál majdnem kötelező bowdenes, vagy hidraulikus tárcsafékek. Ez a hegyikerékpár kategória azoknak a kerékpárosoknak ajánlott, akik a magasabb sebességeket kedvelik, vagy nem tudnak dönteni a cross és a hegyikerékpár között, mivel megfelelő gyorsaságot a közútakon és egyúttal nagy stabilitást a terepen biztosítanak. Ideális választás lehet a 190 cm feletti kerékpárosok részére is, mert egy mountain bike 26 colos kerekekkel és alacsonyabb vázgeometriával részükre már kevésbé megfelelő.
Plusz egy nagy pozitívuma ennek a kerékpárnak, hogy belerakható egy 28”-os gumi, így akár egy külső kerékpárgumi cserével lehet akár terepre, akár hosszabb utakra is (cross trekking kerékpárként) használni.